Första dagen på jobbet!

Idag börjar Karin, Petter, Alexandra och Tintin sin 6 veckor långa praktik i Smarta Fabriken. Under praktiken kommer de ta emot besökare och hålla i workshops med skolor och företag samt göra utvecklingsarbete på fabriken.

2018-11-12 |

Karin, Petter, Alexandra och Tintin går andra året på GTG, Göteborgsregionens Tekniska Gymnasium, och från 12 november till 21 december skall de göra praktik i Smarta Fabriker. De första veckorna kommer de att sätta sig in i de olika ämnesområden som har definierats i Smarta Fabriker och edig för att därefter ta emot besökare i upplevelsebaserade workshops. Besökarna kommer både från skola och företag. Ungefär 500 besökare räknar vi med under perioden.

När de inte tar emot besökare kommer de att jobba med olika utvecklingsuppdrag på fabriken. Bland annat skall de CAD:a upp en produkt som de sedan skall 3D-printa. Produkten är till den nya demonstratorn, en kollaborativ arbetsstation, där besökarna kommer få montera en produkt ihop med en robot. De kommer även få bygga olika mekanikkonstruktioner och vara med och förbättra manuset till workshoparna under sin praktik.


Alexandra, Tintin och Karin ser på när Petter provar Hololens.

Petter provar Hololens för första gången.