Möt examensarbetet som gör Industri 4.0 till verklighet

Sedan vecka 18 är fabriksbyggnationen i full gång och fabrikens elförsörjning är en viktig del utav konstruktionen. Idag intervjuar vi Dennis Zöögling och William Petersson, Smarta Fabrikers elkonstruktörer.

2017-05-31 | #ex-jobb

Med fokus på digitalisering och Industri 4.0 har Chalmersstudenterna Dennis Zöögling och William Petersson konstruerat fullständiga elritningar till den smarta fabriker.

– Detta innebär ett modernt tänk med bland annat användandet av distribuerande noder för att minska kablage, förklarar Dennis och William.

Projektets examensarbeten projektleds av Smarta Fabrikers projektledare Richard Hedman, samt handleds av Chalmers och industriella experter. I detta examensarbete handleds William och Dennis av sakkunniga på Elektroautomatik. Eftersom William och Dennis drev systemeringsarbetet under våren jobbade de tajt ihop med exjobben inom Virtual Commissioning och PLC-programmering.

– Det är otroligt kul och lärorikt. Vi har känt ett stort stöd från både projektledare, handledare och företagen, som finns där som support, berättar Dennis och William.

Examensarbetet som bedrivs för Smarta Fabriker utgör en avslutande del i deras utbildning på högskoleingenjörsprogrammet i mekatronik vid Chalmers tekniska högskola. När William och Dennis har avslutat sina utbildningar inom mekatronik vid Chalmers tekniska högskola senare i vår hoppas de kunna arbeta vidare inom industrin.