Uppstart med årets exjobbare

För att skapa kompetens inom industriell digitalisering är examensarbeten med högskole- och civilingenjörsstudenter viktiga för Smarta Fabriker. Över 40 studerande från Chalmers har gjort examensarbete i projektet sen start för fyra år sedan. I år kommer ytterligare 9 studenter ansluta till skaran.

2020-02-13 | #ex-jobb #Production for Future

Den 20 januari samlades 9 Chalmerister i Smarta Fabrikers lokaler på Ericsson tillsammans med sina handledare från industrin. Syftet med träffen är att ge dem in introduktion till Smarta Fabriker och Production For Future samt att studenterna skall få träffa varandra. Greta och Johannes från Smarta Fabriker höll i uppstarten.

I år har vi ett examensarbete kring Gamification, där en inkluderande workshop skapas till den nya demonstratorn. Vi har ett examensarbete med ABB, där uppgiften går ut på att lära upp en AI som kan anpassa robotens arbete till en montör. Vi har två examensarbeten med Dassault Systèmes där ett går ut på att skapa en digital tvilling till en av våra fabriker och ett handlar om att undersöka varianthantering i ett PLM-system. Till slut har vi ett spännande examensarbete tillsammans med Volvo Trucks och RISE där studenterna tar fram ett verktyg för att undersöka alla hållbarhetsaspekter av en ny teknologi i en fabrik.